Tuinerwtensoep met kokos
Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd.
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.
Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Tuinerwtensoep met kokos
Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd.
voorgerecht
null personen
280 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.
Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 ml water
1 bosje bosui
1 tl kokosolie
1 kg diepvries tuinerwten
400 ml kokosmelk
½ groentebouillontablet
1 citroen
15 g verse basilicum
15 g verse koriander
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer