Lasagne met prei à la crème, erwten en rundergehakt
Romige lasagne op z'n allerlekkerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg het water, het vocht uit het zakje mozzarella en de basis voor lasagnesaus toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Verwarm de prei à la crème in een pannetje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje gehaktsaus. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, een laagje prei à la crème en een laag gehaktsaus. Ga door met het maken van laagjes tot de bladen, prei en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt.
Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg boven op de lasagne. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
Lasagne met prei à la crème, erwten en rundergehakt
Romige lasagne op z'n allerlekkerst.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg het water, het vocht uit het zakje mozzarella en de basis voor lasagnesaus toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Verwarm de prei à la crème in een pannetje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje gehaktsaus. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, een laagje prei à la crème en een laag gehaktsaus. Ga door met het maken van laagjes tot de bladen, prei en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt.
Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg boven op de lasagne. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
750 ml water
125 g mozzarella
125 g basis voor lasagnesaus
450 g fijne diepvries tuinerwten
450 g diepvries prei à la crème
250 g verse lasagne all’uovo
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)