Lasagne uit de airfryer
Lasagne maken in de airfryer? Dit is 't recept voor jou! Makkelijk dankzij de voorgesneden groenten en lekker met gehakt, tomatensaus en zelfgemaakte bechamel. Zo heb je geen oven meer nodig.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 15 g boter (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ui en soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur, blijf roeren. Voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een dikke saus. Roer het Parmigiano reggiano-poeder erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Vet het cakeblik in met de rest van de boter. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Bedek de bodem van het cakeblik met wat tomatensaus. Verdeel daarover ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de mozzarella. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de mozzarella. Bak de lasagne 30 min. in de airfryer.
Lasagne uit de airfryer
Lasagne maken in de airfryer? Dit is 't recept voor jou! Makkelijk dankzij de voorgesneden groenten en lekker met gehakt, tomatensaus en zelfgemaakte bechamel. Zo heb je geen oven meer nodig.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 15 g boter (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ui en soepgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur, blijf roeren. Voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een dikke saus. Roer het Parmigiano reggiano-poeder erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Vet het cakeblik in met de rest van de boter. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Bedek de bodem van het cakeblik met wat tomatensaus. Verdeel daarover ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de mozzarella. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de mozzarella. Bak de lasagne 30 min. in de airfryer.
vegatip:
resttip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
50 g ongezouten roomboter
250 g verse fijne soepgroente
200 g mager rundergehakt
400 g Mutti Polpa 'a l'ail in blik
25 g tarwebloem
300 ml houdbare halfvolle melk
20 g Parmigiano Reggiano-poeder
125 g Italiaanse mozzarella
125 g verse lasagne all’uovo
Dit heb je nodig
airfryer XL
Airfryer cakeblik (Ø 20 cm)