Gordita's met gegrilde groente & kibbeling
Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in parten van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de kibbeling over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 10 min. oventijd onder de groenten in de oven.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rest van de olie met het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de cashewnoten, boerenkool en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de groenten en kibbeling uit de oven. Schep de groenten door elkaar. Serveer de gordita’s met de groenten, kibbeling en pesto apart zodat iedereen aan tafel zijn eigen gordita’s kan samenstellen.
Gordita's met gegrilde groente & kibbeling
Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in parten van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de kibbeling over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 10 min. oventijd onder de groenten in de oven.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rest van de olie met het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de cashewnoten, boerenkool en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de groenten en kibbeling uit de oven. Schep de groenten door elkaar. Serveer de gordita’s met de groenten, kibbeling en pesto apart zodat iedereen aan tafel zijn eigen gordita’s kan samenstellen.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rauwe bieten
300 g winterpeen
300 g knolselderij
6 el extra vierge olijfolie
335 g verse kibbeling
1 limoen
50 g ongezouten cashewnoten
40 g boerenkool
1 teen knoflook
8 gordita's
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer