Rijstsalade met kibbeling en koolsalade
We zijn gek op rijstsalade, want lekker comfy op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook dit bordje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.
Rijstsalade met kibbeling en koolsalade
We zijn gek op rijstsalade, want lekker comfy op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook dit bordje!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
350 g diepvries kibbeling
250 g winterpenen
200 g radijsjes
10 g verse bieslook
200 g rode kool
1 biologische limoen
1 avocado
125 ml halfvolle yoghurt
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
Staafmixer