Bruschette met ricotta en aardbeienjam
Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 14 sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Neem de bruschette uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Bestrooi met de rest van de rozemarijn en schaaf de rest van de kaas erover. Schep op elke bruschetta een dotje aardbeienjam.
Bruschette met ricotta en aardbeienjam
Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.
null porties
110 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 14 sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Neem de bruschette uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Bestrooi met de rest van de rozemarijn en schaaf de rest van de kaas erover. Schep op elke bruschetta een dotje aardbeienjam.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta
2 stuks takjes rozemarijn
1 el extra vierge olijfolie
75 g Pecorino Romano
250 g ricotta
3 el Meer Fruit Minder Suiker Aardbei
Dit heb je nodig
bakpapier