Zuurkool-bonenschotel
Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd de rookworst in plakken. Meng de zuurkool met de rookworst, bonen en mosterd. Doe het mengsel in de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en laat 15 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 5 min. de appel toe. Verdeel de bonenschotel over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met de ui en appel.
Zuurkool-bonenschotel
Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd de rookworst in plakken. Meng de zuurkool met de rookworst, bonen en mosterd. Doe het mengsel in de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en laat 15 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 5 min. de appel toe. Verdeel de bonenschotel over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met de ui en appel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool
285 g Gelderse rookworsten
720 g witte bonen in tomatensaus
1 el grove mosterd
2 Elstar appels
3 middelgrote uien
1 el traditionele olijfolie
2 takjes verse platte peterselie
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)