Pompoennachos
Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de chimichurri, de olie en zout naar smaak. Bak 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om. Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak 10 min. op een rooster boven de pompoen.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit over de avocado (per 8 personen). Snijd de koriander grof. Schep de pompoen- en avocadoblokjes over de chips in de ingevette ovenschaal. Schep er lepeltjes crème fraîche en Mexican salsa op. Verdeel de jalapeñopeper en koriander erover en serveer.
Pompoennachos
Vrijdagmiddagborrel? Maak eens deze nachosdeluxe met pompoen en kaas.
bijgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de chimichurri, de olie en zout naar smaak. Bak 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om. Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak 10 min. op een rooster boven de pompoen.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit over de avocado (per 8 personen). Snijd de koriander grof. Schep de pompoen- en avocadoblokjes over de chips in de ingevette ovenschaal. Schep er lepeltjes crème fraîche en Mexican salsa op. Verdeel de jalapeñopeper en koriander erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g flespompoenen
1 el Euroma's chimichurri kruiden
2 el (zonnebloem)olie
300 g tortillachips
150 g geraspte belegen kaas
1 jalapeñopeper
1 avocado
1 limoen
10 g verse koriander
125 g crème fraîche
115 g La Morena Home Made style Mexican salsa
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 30)