Quesadilla's
Quesadilla's, letterlijk 'kaasdingetjes', is een van de meest bekende soorten streetfood van Mexico. Maistortilla's worden gevuld met kaas, opgevouwen en vervolgens gegrild of goudbruin gebakken.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes en de koriander fijn. Voeg de champignons en chipotle in adobosaus toe aan de ui en knoflook en bak alles in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om en zorg dat het vocht verdampt. Roer ¾ van de koriander erdoor. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Veeg de pan schoon en laat op het vuur staan.
Verhit beide koekenpannen op matig vuur. Leg in elke pan een tortilla en verwarm 20 sec. Keer en beleg de helft van elke tortilla met 1 el mozzarella, 1 el champignons. en nog 1 el mozzarella en vouw de tortilla’s dubbel. Keer en bak de quesadilla’s 4 min. tot de kaas is gesmolten en de tortilla’s goudbruin zijn. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo de rest van de quesadilla’s met de rest van de tortilla’s, kaas en champignons. Halveer de quesadilla’s.
Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Verdeel de quesadilla’s over borden of een schaal, bestrooi met de jalapeño en de rest van de koriander. Serveer met de salsa.
Quesadilla's
Quesadilla's, letterlijk 'kaasdingetjes', is een van de meest bekende soorten streetfood van Mexico. Maistortilla's worden gevuld met kaas, opgevouwen en vervolgens gegrild of goudbruin gebakken.
null porties
140 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes en de koriander fijn. Voeg de champignons en chipotle in adobosaus toe aan de ui en knoflook en bak alles in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om en zorg dat het vocht verdampt. Roer ¾ van de koriander erdoor. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Veeg de pan schoon en laat op het vuur staan.
Verhit beide koekenpannen op matig vuur. Leg in elke pan een tortilla en verwarm 20 sec. Keer en beleg de helft van elke tortilla met 1 el mozzarella, 1 el champignons. en nog 1 el mozzarella en vouw de tortilla’s dubbel. Keer en bak de quesadilla’s 4 min. tot de kaas is gesmolten en de tortilla’s goudbruin zijn. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo de rest van de quesadilla’s met de rest van de tortilla’s, kaas en champignons. Halveer de quesadilla’s.
Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Verdeel de quesadilla’s over borden of een schaal, bestrooi met de jalapeño en de rest van de koriander. Serveer met de salsa.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
400 g kastanjechampignons
15 g koriander
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
10 La Morena gele maïstortilla
150 g geraspte mozzarella
1 verse groene jalapeñopeper
115 g La Morena Mexican green salsa
Dit heb je nodig
koekenpan