Vegan carrot hotdog
Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
Vegan carrot hotdog
Instructievideo - 00:38 min.
Vegan carrot hotdog
Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).
hoofdgerecht
null porties
220 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 geschilde bospenen
30 ml appelciderazijn
50 ml sojasaus
1 tl uienpoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 el arachideolie
8 pistolets boulogne
1 kleine rode ui
4 el augurkenblokjes
2 el ketchup
1 el habanero mosterd
Dit heb je nodig
diepvrieszakje met zippsluiting