Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.
Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Een echt goede pastasaus kost nou eenmaal tijd. Maar dat proef je echt hoor!
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.
Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g koelverse Italiaanse kruidenmix
6 el milde olijfolie
2 uien
1 sneetje witbrood
75 ml halfvolle melk
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
25 g ongezouten roomboter
70 g tomatenpuree
800 g tomatenblokjes
½ el kristalsuiker
125 ml water
1 courgette
250 g champignons
300 g spaghetti
Dit heb je nodig
bakpapier