Mihoen met biefstuk en bimi
Aziatisch geïnspireerde roerbak: weinig werk, veel smaak.
Aan de slag
Breek de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de bimi in de lengte. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, bimi en wokgroente 4 min. op hoog vuur.
Voeg de mihoen en hoisinsaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.
Mihoen met biefstuk en bimi
Aziatisch geïnspireerde roerbak: weinig werk, veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breek de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de bimi in de lengte. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, bimi en wokgroente 4 min. op hoog vuur.
Voeg de mihoen en hoisinsaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mihoen
2 biefstukken
4 el traditionele olijfolie
3 cm verse gember
200 g bimi
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
5 el hoisinsaus
2 el sesamolie