Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok
Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!
15 min. bereiden / 8 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de olie over. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de helft van de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.
Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok
Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de olie over. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de helft van de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 bruschette
3 el traditionele olijfolie
390 g artisjokharten in blik
300 g diepvries tuinerwten
1 citroen
150 g geitenkaas
3 tomaten
100 g babyspinazie
2 el cremaceto classico
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
staafmixer