Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok
bewaar
bewaar

Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

15 min. bereiden / 8 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de olie over. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.

Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. 

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de helft van de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.

combinatietipLekker met basilicum

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig