Gehaktballetjes in tomatensaus met gebakken aardappeltjes
Met zelfgemaakte gehaktballetjes!
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.
Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar. Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.
Gehaktballetjes in tomatensaus met gebakken aardappeltjes
Met zelfgemaakte gehaktballetjes!
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.
Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar. Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.
variatietip:
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el (olijf)olie
900 g aardappelpartjes
1 zak puntpaprikamix
1 ui
500 g rundergehakt
2 el al-andalus
1 middelgroot ei
1 fles AH basis groentesaus tomaat-wortel