Pide met feta en labneh
Een lekker goed gevulde pide!
Aan de slag
Doe de tarwebloem, gist, suiker, de helft van de olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in met wat olie en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Halveer ondertussen voor de vulling de cherrytomaten. Meng de helft van de feta met de helft van labneh tot een glad mengsel. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovaal van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel het feta-labnehmengsel over het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Leg de cherrytomaten er met de snijkant naar boven op en verkruimel de feta erover. Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de munt fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in heel dunne ringetjes. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de kruidenmix uit het zakje van de labneh. Verdeel de munt en de peperringetjes over de pides en serveer de rest van de labneh erbij.
Pide met feta en labneh
Een lekker goed gevulde pide!
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Doe de tarwebloem, gist, suiker, de helft van de olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in met wat olie en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Halveer ondertussen voor de vulling de cherrytomaten. Meng de helft van de feta met de helft van labneh tot een glad mengsel. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovaal van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel het feta-labnehmengsel over het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Leg de cherrytomaten er met de snijkant naar boven op en verkruimel de feta erover. Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de munt fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in heel dunne ringetjes. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de kruidenmix uit het zakje van de labneh. Verdeel de munt en de peperringetjes over de pides en serveer de rest van de labneh erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
3½ g gedroogde gist
1 tl kristalsuiker
2 el (olijf)olie
150 ml water
1 tl zout
250 g cherrytomaten
100 g feta
200 g koelverse labneh yoghurt dip
5 g verse munt
1 rode peper
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakpapier