Pide met lamsgehakt en gebakken eitje
Heerlijk gevuld én zelfgemaakt.
Aan de slag
Doe de tarwebloem, gist, suiker, 1 el olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed min. 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Snipper ondertussen voor de vulling de ui. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vel van de worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 3 min. op hoog vuur. Voeg het worstvlees en tomatenpuree toe en bak 3 min. Laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovale lap van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel de vulling in het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling. Knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Maak een kuiltje in de vulling en breek boven elke pide een ei. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer direct. Lekker met een schijfje citroen
Pide met lamsgehakt en gebakken eitje
Heerlijk gevuld én zelfgemaakt.
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de tarwebloem, gist, suiker, 1 el olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed min. 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Snipper ondertussen voor de vulling de ui. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vel van de worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 3 min. op hoog vuur. Voeg het worstvlees en tomatenpuree toe en bak 3 min. Laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovale lap van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel de vulling in het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling. Knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Maak een kuiltje in de vulling en breek boven elke pide een ei. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer direct. Lekker met een schijfje citroen
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
3½ g gedroogde gist
1 tl kristalsuiker
3 el (olijf)olie
150 ml water
1 tl zout
1 ui
1 groene paprika
300 g lams chipolataworstjes merguez
3 el tomatenpuree
4 middelgrote eieren
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier