Groene courgettepizza
Groener (en lekkerder) kan bijna niet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de courgette pizzabodems in ca. 9 min.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Doe de erwten, de helft van de waterkers, de pestospread en olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper.
Verkruimel de feta en schaaf de courgette met de kaasschaaf in linten. Maak van de courgettelinten roosjes.
Neem de bodems uit de oven en verdeel de erwtenspread, courgetteroosjes, de rest van de waterkers en de feta erover.
Groene courgettepizza
Instructievideo - 00:28 min.
Groene courgettepizza
Groener (en lekkerder) kan bijna niet.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de courgette pizzabodems in ca. 9 min.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Doe de erwten, de helft van de waterkers, de pestospread en olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper.
Verkruimel de feta en schaaf de courgette met de kaasschaaf in linten. Maak van de courgettelinten roosjes.
Neem de bodems uit de oven en verdeel de erwtenspread, courgetteroosjes, de rest van de waterkers en de feta erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Magioni seizoenspizzabodems courgette
200 g diepvries tuinerwten
40 g waterkers
45 g koelverse pestospread
1 el olijfolie extra vierge
50 g feta
½ courgette