Gevulde kipfilet 'caprese' met linguine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Snijd de kipfilets in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat de lapjes ongeveer even dik zijn. Vul de kipfilets met de mozzarella, tomaat en 2/3e van het basilicum.
Doe de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Verdeel de gevulde kip over de saus. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.
Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat de laatste 8 min. bij de kip in de oven.
Neem de kip en asperges uit de oven. Snijd de kip in plakken. Meng de tomatensaus met de linguine en asperges.
Verdeel de rucola over diepe borden. Verdeel de linguine over de rucola en leg de kip erop. Garneer met de rest van het basilicum.
Gevulde kipfilet 'caprese' met linguine
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Snijd de kipfilets in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat de lapjes ongeveer even dik zijn. Vul de kipfilets met de mozzarella, tomaat en 2/3e van het basilicum.
Doe de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Verdeel de gevulde kip over de saus. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.
Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat de laatste 8 min. bij de kip in de oven.
Neem de kip en asperges uit de oven. Snijd de kip in plakken. Meng de tomatensaus met de linguine en asperges.
Verdeel de rucola over diepe borden. Verdeel de linguine over de rucola en leg de kip erop. Garneer met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g mozzarella
1 vleestomaat
400 g scharrelkipfilets
15 g verse basilicum
425 ml gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum
300 g linguine
350 g verse groene asperges
75 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier