Unicorn-cheesecake
Aan de slag
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Klop de monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom. Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.
Voeg aan 1 kom de blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom de rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt. Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop. Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad. Laat de monchoutaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met 1 tl roze en 1 tl blauwe glittersuiker.
Unicorn-cheesecake
null personen
375 kcal
40 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Klop de monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom. Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.
Voeg aan 1 kom de blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom de rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt. Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop. Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad. Laat de monchoutaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met 1 tl roze en 1 tl blauwe glittersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g digestive koekjes
125 g gezouten roomboter
1 verse mango
250 g verse slagroom
16 g vanillesuiker
50 g fijne kristalsuiker
400 g MonChou
1½ tl dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)
2 tl glittersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm ø 18 cm