Marshmallows
Je hebt alleen nog maar een kampvuur nodig met deze vrolijk gekleurde marshmallows.
Aan de slag
Laat 3 blaadjes gelatine weken in water. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Breng 1/3 suiker met 1/3 water in een steelpan zachtjes aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg een snufje zout, 1½ tl vanille-extract toe en schenk het mengsel over in een kom. Mix met een handmixer ca. 5 min. op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg 10 druppels blauwe kleurstof en 5 druppels rode kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in de brownievorm en druppel nog 10 druppels blauwe kleurstof over het mengsel. Maak met een satéprikker cirkelende bewegingen door het mengsel zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.
Herhaal stap 1 t/m 6 stappen nog twee keer en schep de lagen bovenop elkaar in de brownievorm. Voeg bij de tweede laag marshmallow 8 druppels gele kleurstof toe zonder te marmeren. De laatste laag wordt - ook zonder te marmeren, gekleurd met 15 druppels rode kleurstof waardoor deze lichtroze kleurt. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Neem de marshmallow uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Strooi poedersuiker op het mes en snijd in 24 blokjes.
Marshmallows
Je hebt alleen nog maar een kampvuur nodig met deze vrolijk gekleurde marshmallows.
null porties
115 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Laat 3 blaadjes gelatine weken in water. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Breng 1/3 suiker met 1/3 water in een steelpan zachtjes aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg een snufje zout, 1½ tl vanille-extract toe en schenk het mengsel over in een kom. Mix met een handmixer ca. 5 min. op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg 10 druppels blauwe kleurstof en 5 druppels rode kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in de brownievorm en druppel nog 10 druppels blauwe kleurstof over het mengsel. Maak met een satéprikker cirkelende bewegingen door het mengsel zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.
Herhaal stap 1 t/m 6 stappen nog twee keer en schep de lagen bovenop elkaar in de brownievorm. Voeg bij de tweede laag marshmallow 8 druppels gele kleurstof toe zonder te marmeren. De laatste laag wordt - ook zonder te marmeren, gekleurd met 15 druppels rode kleurstof waardoor deze lichtroze kleurt. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Neem de marshmallow uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Strooi poedersuiker op het mes en snijd in 24 blokjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 blaadjes gelatine
675 g kristalsuiker
225 ml water
4½ tl vanille-extract
48 druppels dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)