Koude pruimen-dessertsoep
Een keer wat anders dan wat vla!
Aan de slag
Ontpit de pruimen en snijd in kwarten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de pruimen, water, suiker, het vanillestokje, de vanillemerg, witte port, 1 el citroensap en het citroenrasp in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw met de bolle kant van een lepel de pruimen door een bolzeef. Laat ca. 45 min. afkoelen.
Verkruimel ondertussen de koeken fijn. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) pistache-ijs in het midden in 4 diepe borden. Verdeel de soep aan beiden kanten van het ijs. Garneer het ijs met het fruit, de muntblaadjes, broccocress en de koekkruimels en serveer direct.
Koude pruimen-dessertsoep
Een keer wat anders dan wat vla!
nagerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Ontpit de pruimen en snijd in kwarten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de pruimen, water, suiker, het vanillestokje, de vanillemerg, witte port, 1 el citroensap en het citroenrasp in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw met de bolle kant van een lepel de pruimen door een bolzeef. Laat ca. 45 min. afkoelen.
Verkruimel ondertussen de koeken fijn. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) pistache-ijs in het midden in 4 diepe borden. Verdeel de soep aan beiden kanten van het ijs. Garneer het ijs met het fruit, de muntblaadjes, broccocress en de koekkruimels en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse pruimen
1 citroen
1 vanillestokje
200 ml water
100 g kristalsuiker
100 ml white port
2 digestive koekjes
8 bolletjes Italiaans schepijs pistacchio
75 g bramen
50 g bosbessen
50 g verse frambozen
8 muntblaadjes
¼ bakje broccocress
Dit heb je nodig
bolzeef