Custardtoetje met bladerdeeg en pruimen
Fan van gele room? Dan is dit custardtoetje met bladerdeeg en pruimen iets voor jou.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Prik de vellen bladerdeeg in met een vork, bestrijk ze licht met de gesmolten boter en bestrooi met een dunne laag pistachenoten (houd de rest apart). Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 stroken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels in 12-14 min. goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk en slagroom met het vanillemerg en het -stokje tot net tegen de kook aan. Laat ca. 8 min. trekken onder regelmatig roeren.
Halveer ondertussen de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in kwarten en bestrooi met ⅓ van de suiker. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers met de maizena en de rest van de suiker los met een garde.
Haal het room-melkmengsel van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk het warme roommengsel in een dun straaltje bij de eidooiers onder stevig kloppen met een garde.
Schenk het mengsel terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 6 min. op middelhoog vuur. De custard is goed als hij aan een pollepel blijft plakken en een streep die je daarop trekt met je vinger niet doorloopt.
Verdeel de nog warme custard over de kommen. Schep in elke kom wat gesuikerde pruimen en leg op elke kom 2 pistachestengels. Bestrooi de toetjes met de rest van de pistache.
Custardtoetje met bladerdeeg en pruimen
Fan van gele room? Dan is dit custardtoetje met bladerdeeg en pruimen iets voor jou.
nagerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Prik de vellen bladerdeeg in met een vork, bestrijk ze licht met de gesmolten boter en bestrooi met een dunne laag pistachenoten (houd de rest apart). Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 stroken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels in 12-14 min. goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk en slagroom met het vanillemerg en het -stokje tot net tegen de kook aan. Laat ca. 8 min. trekken onder regelmatig roeren.
Halveer ondertussen de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in kwarten en bestrooi met ⅓ van de suiker. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers met de maizena en de rest van de suiker los met een garde.
Haal het room-melkmengsel van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk het warme roommengsel in een dun straaltje bij de eidooiers onder stevig kloppen met een garde.
Schenk het mengsel terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 6 min. op middelhoog vuur. De custard is goed als hij aan een pollepel blijft plakken en een streep die je daarop trekt met je vinger niet doorloopt.
Verdeel de nog warme custard over de kommen. Schep in elke kom wat gesuikerde pruimen en leg op elke kom 2 pistachestengels. Bestrooi de toetjes met de rest van de pistache.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g ongezouten roomboter
40 g ongezouten pistachenoten
2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 vanillestokje
500 ml volle melk
50 ml verse slagroom
500 g verse pruimen
75 g kristalsuiker
4 middelgrote eieren
1 el maizena
Dit heb je nodig
bakkwastje
bakpapier