Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa
Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.
Aan de slag
Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Meng 1 el olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn. Meng met de tomaat en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.
Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.
Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa
Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Meng 1 el olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn. Meng met de tomaat en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.
Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
1 rode paprika
3 el arachideolie
3 el mediterrane kruiden
350 g kipblokjes
2 tomaten
20 g peterselie
2 el kappertjes
400 g Italiaanse roerbakgroente
Dit heb je nodig
satéprikkers
grillpan