Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa
bewaar
bewaar

Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa

Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Meng 1 el olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn. Meng met de tomaat en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.

Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.

bereidingstipDe kip-paprikaspiesjes zijn ook geschikt om op de barbecue te bereiden. Houd daarbij dezelfde bereidingstijd aan.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa

Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig