Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool
Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem. Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom. Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.
Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool
Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne.
hoofdgerecht
null personen
975 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem. Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom. Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ el arachideolie
300 g kipgehakt gekruid
300 g verse boerenkool
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
500 g mascarpone
250 ml houdbare halfvolle melk
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g verse lasagnebladen
1 komkommer
2 el azijn
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)