Jacked sweet potato
Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht. Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue. Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue. Keer halverwege. Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar. Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal. Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse. Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop. Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
Jacked sweet potato
Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue.
bijgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht. Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue. Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue. Keer halverwege. Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar. Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal. Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse. Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop. Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
2 bosuien
5 g verse bieslook
5 g verse munt
50 g feta
200 g koelverse hüttenkäse kaas
½ el Sriracha Thaise chilisaus
Dit heb je nodig
aluminiumfolie