Smoked salmon nuggets met ranchsaus
Deze keer geen kipnuggets, maar zalmnuggets. Van de barbecue nog wel!
Aan de slag
Week de rookhoutsnippers 30 min. Laat uitlekken.
Meng voor de marinade in een kom de suiker, het zout, de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en wodka door elkaar. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2.5 cm (brunoise) en voeg toe aan de marinade. Roer goed zodat de zalm helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal vier uur en maximaal zes uur in de koelkast marineren.
Maak ondertussen de ranchsaus. Meng de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork, tot er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Snijd de bieslook en dille fijn. Voeg toe aan de ranchsaus en roer goed door.
Steek de barbecue aan en bereid deze voor op indirect grillen (de ideale temperatuur is 90°C). Spoel de zalmblokjes af onder stromend water en dep droog met een schone keukendoek. Laat de zalmblokjes nog 15 min. drogen.
Voeg de geweekte houtsnippers toe aan de kolen en plaats de zalmblokjes op de barbecue. Gebruik een groenterooster als het rooster van de barbecue teveel ruimte heeft tussen de spijlen. Rook de zalmblokjes 20-30 min., tot de zalm stevig aanvoelt maar nog niet droog wordt. Tussentijds snoepen om te controleren is toegestaan. Serveer met de ranchsaus.
Smoked salmon nuggets met ranchsaus
Deze keer geen kipnuggets, maar zalmnuggets. Van de barbecue nog wel!
null personen
225 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Week de rookhoutsnippers 30 min. Laat uitlekken.
Meng voor de marinade in een kom de suiker, het zout, de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en wodka door elkaar. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2.5 cm (brunoise) en voeg toe aan de marinade. Roer goed zodat de zalm helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal vier uur en maximaal zes uur in de koelkast marineren.
Maak ondertussen de ranchsaus. Meng de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork, tot er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Snijd de bieslook en dille fijn. Voeg toe aan de ranchsaus en roer goed door.
Steek de barbecue aan en bereid deze voor op indirect grillen (de ideale temperatuur is 90°C). Spoel de zalmblokjes af onder stromend water en dep droog met een schone keukendoek. Laat de zalmblokjes nog 15 min. drogen.
Voeg de geweekte houtsnippers toe aan de kolen en plaats de zalmblokjes op de barbecue. Gebruik een groenterooster als het rooster van de barbecue teveel ruimte heeft tussen de spijlen. Rook de zalmblokjes 20-30 min., tot de zalm stevig aanvoelt maar nog niet droog wordt. Tussentijds snoepen om te controleren is toegestaan. Serveer met de ranchsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g donkere basterdsuiker
20 g zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
½ tl gemalen cayennepeper
60 ml wodka
600 g verse zalmfilets
50 g mayonaise
50 ml karnemelk
50 g zure room
2 el verse bieslook
1 tl verse dille
Dit heb je nodig
rooksnippers
barbecue