Frambozensalade met gorgonzola
De zoete frambozen kunnen een sterke tegenhanger als gorgonzola echt wel hebben.
Aan de slag
Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie. Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.
Frambozensalade met gorgonzola
De zoete frambozen kunnen een sterke tegenhanger als gorgonzola echt wel hebben.
bijgerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie. Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g snoepkomkommers
1 el frambozenazijn
60 g ongebrande pecannoten
1 el vloeibare honing
12½ g verse bieslook
75 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
100 ml Griekse yoghurt (0% vet)
75 g veldsla
1 el extra vierge olijfolie
70 g parmaham
140 g verse frambozen