Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.
Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes
Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.
Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.
Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes
Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g pijnboompitten
100 g spekreepjes
40 g verse platte peterselie
150 g veldsla
1 el appelciderazijn
1 el dijonmosterd
1 el vloeibare honing
3 el extra vierge olijfolie
1 komkommer
250 g aardbeien
200 g gorgonzola dolce