Tofu-sandwich met babyromaine
Vega lunch vandaag? Ga voor deze sandwich met tofu, tomaten en hummus.
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en snijd in 3 plakken per persoon. Dep de plakken droog met een schone theedoek. Meng de ketjap, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder en meng door de tofu. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in delen in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm en haal de blaadjes van de sla. Verwijder eventueel de dikke nerven van de sla. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de hummus en beleg met de sla, tomaat en tofu. Dek af met de andere sneetjes brood. Serveer direct.
Tofu-sandwich met babyromaine
Vega lunch vandaag? Ga voor deze sandwich met tofu, tomaten en hummus.
null personen
485 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en snijd in 3 plakken per persoon. Dep de plakken droog met een schone theedoek. Meng de ketjap, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder en meng door de tofu. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in delen in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm en haal de blaadjes van de sla. Verwijder eventueel de dikke nerven van de sla. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de hummus en beleg met de sla, tomaat en tofu. Dek af met de andere sneetjes brood. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu
2 el ketjap manis
½ tl uienpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el arachideolie
6 Tasty Tom trostomaten
1 krop babyromainesla
8 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
8 el hummus