Taartjes met groenterozen
bewaar
bewaar

Taartjes met groenterozen

Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer het stuk courgette en de winterpeen in de lengte. Snijd de courgette en peen in dunne plakjes van 2 mm.

Halveer 1 plak bladerdeeg. Leg de 2 helften op het werkblad en laat ze een ½ cm aan de korte zijde overlappen. Druk aan. Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook. Leg op elke even courgetteplakje een wortelplakje. Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen. Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos. Doe de roos in de muffinvorm. Herhaal deze stap voor alle taartjes.

Klop het ei los. Bestrijk de rozen met het ei. Bak de rozen 45-50 min. in het midden van de oven. Laat na het bakken ca. 3 min. afkoelen zodat de rozen makkelijk uit de vorm komen.

serveertipserveer met Ajvar (schaal, 150 g)

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Taartjes met groenterozen

Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig