Hasselback-courgette
Een keer geen aardappel, maar courgette met kruiden en feta uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de Mediterrane kruiden. Bak de courgettes 15 min. in het midden van de oven gaar.
Snijd ondertussen de feta in de lengte en vervolgens in plakken van een ½ cm. Bestrooi met de de rest van de Mediterrane kruiden. Bak de hasselbacks nog 10. min. tot de kaas verkleurd. Neem de courgettes uit de oven en verdeel de blaadjes munt erover. Serveer direct.
Hasselback-courgette
Een keer geen aardappel, maar courgette met kruiden en feta uit de oven.
bijgerecht
null personen
185 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de Mediterrane kruiden. Bak de courgettes 15 min. in het midden van de oven gaar.
Snijd ondertussen de feta in de lengte en vervolgens in plakken van een ½ cm. Bestrooi met de de rest van de Mediterrane kruiden. Bak de hasselbacks nog 10. min. tot de kaas verkleurd. Neem de courgettes uit de oven en verdeel de blaadjes munt erover. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
1 el (olijf)olie
1 tl Euroma mediterrane kruiden
150 g feta
2 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier