Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen
Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker.
Aan de slag
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.
Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen
Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker.
null personen
460 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ venkelknol
150 g verse bospeen
50 ml ahornsiroop
350 ml halfvolle melk
100 g grove havermoutvlokken
1 tl vijfkruidenpoeder
25 g ongebrande pecannoten