Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel
Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.
Aan de slag
Breng de melk met de havermoutvlokken in een steelpannetje aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 10 min. inkoken tot pap.
Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Hak de amandelen grof. Verdeel de havermoutpap, abrikoos, sinaasappel en amandel over diepe borden of kommen. Serveer direct.
Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel
Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng de melk met de havermoutvlokken in een steelpannetje aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 10 min. inkoken tot pap.
Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Hak de amandelen grof. Verdeel de havermoutpap, abrikoos, sinaasappel en amandel over diepe borden of kommen. Serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml halfvolle melk
50 g grove havermoutvlokken
4 gedroogde abrikozen
1 medium handsinaasappel
2 el ongebrande amandelen