Granola met gedroogde aardbeien
Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.
Granola met gedroogde aardbeien
Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.
null porties
205 kcal
20 min. bereiden
205 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardbeien
2 el zonnebloemolie
125 ml ahornsiroop
2 el honing
1 tl vanille-extract
300 g grove havermoutvlokken
55 g amandelschaafsel
100 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten