Gado gado met gemarineerde tofu
Vegetarisch gerecht boordevol groente en nog veel meer extra's.
Aan de slag
Snijd de tofu in plakken en leg op een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Leg er een stuk keukenpapier op en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de tofu in een schaal en besprenkel met de sojasaus. Laat 3 uur marineren.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng voor de dressing de sesamolie, chilisaus en azijn door elkaar. Schep door de komkommer en laat staan tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Breng een pan water aan de kook. Snijd de winterpeen in dunne schuine plakken. Kook de peen 2 min., neem met een schuimspaan uit het kokende water en laat uitlekken in vergiet. Kook ook de kool en de sperziebonen 2 min. en laat uitlekken.
Doe de taugé en spinazie in een zeef en schenk het kokende water uit de pan erover. Verwarm de satésaus op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de tofu weer uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Meng de 5 spices met de bloem en wentel daar de plakken tofu door. Verhit de olie in een wok en bak de plakken tofu op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst, alle groenten en de tofu over de borden. Schep er wat satésaus over. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften.
Gado gado met gemarineerde tofu
Vegetarisch gerecht boordevol groente en nog veel meer extra's.
hoofdgerecht
null personen
925 kcal
45 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de tofu in plakken en leg op een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Leg er een stuk keukenpapier op en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de tofu in een schaal en besprenkel met de sojasaus. Laat 3 uur marineren.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng voor de dressing de sesamolie, chilisaus en azijn door elkaar. Schep door de komkommer en laat staan tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Breng een pan water aan de kook. Snijd de winterpeen in dunne schuine plakken. Kook de peen 2 min., neem met een schuimspaan uit het kokende water en laat uitlekken in vergiet. Kook ook de kool en de sperziebonen 2 min. en laat uitlekken.
Doe de taugé en spinazie in een zeef en schenk het kokende water uit de pan erover. Verwarm de satésaus op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de tofu weer uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Meng de 5 spices met de bloem en wentel daar de plakken tofu door. Verhit de olie in een wok en bak de plakken tofu op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst, alle groenten en de tofu over de borden. Schep er wat satésaus over. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
4 el Japanse sojasaus
1 komkommer
1 el sesamolie
2 el zoete chilisaus
4 el azijn
250 g basmatirijst
4 middelgrote eieren
200 g winterpeen
200 g gesneden spitskool
150 g verse sperziebonen
125 g taugé
100 g verse spinazie
400 g kant-en-klare satésaus
2 tl vijfkruidenpoeder
2 el tarwebloem
3 el zonnebloemolie