Salade met malse biefstukreepjes en kaasdressing
bewaar
bewaar

Salade met malse biefstukreepjes en kaasdressing

Je eet de salade met een baguette: ook perfect om de laatste restjes dressing mee op te eten!

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de sjalotten in hun geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven 20 min. Keer regelmatig. Neem na 12 min. de bakplaat uit de oven en leg de baguettes ernaast. Bak nog 8 min. Laat staan tot gebruik.

Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed. Meng het witlof en de sla samen in een schaal.

Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril hierin de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de grillpan en dek af met aluminiumfolie.

Maak ondertussen de sjalotten schoon, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Verhit een steelpan en verwarm de sjalottenpuree en blauwaderkaas op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Voeg de crème fraîche toe en meng goed.

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Schenk de kaasdressing over de salade en leg de biefstukreepjes erop. Serveer met de baguettes.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met malse biefstukreepjes en kaasdressing

Je eet de salade met een baguette: ook perfect om de laatste restjes dressing mee op te eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig