Rosbiefsalade met witlof
Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.
Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover. Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.
Rosbiefsalade met witlof
Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.
Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover. Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sjalotten
6 takjes tijm
1 el (olijf)olie
50 g gorgonzola dolce
125 g crème fraîche
3 el halfvolle melk
300 g witlof
150 g rauwkost bieten julienne
200 g Greenfields rosbieflapjes
Dit heb je nodig
bakpapier