Cheeseburger met champignons & piccalillymayo
Voor de verandering serveren we de burgers eens met zoete-aardappelfrites. Net zo lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovenfrites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3/5 van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de frites om. Leg de broodjes op het ovenrooster. Bak de frites en broodjes nog 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de grillpan en gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje cheddarkaas. Snipper ondertussen de sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalotten toe en bak 3 min. mee.
Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Haal de blaadjes sla los. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de frites en piccalillymayo erbij.
Cheeseburger met champignons & piccalillymayo
Voor de verandering serveren we de burgers eens met zoete-aardappelfrites. Net zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
1050 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovenfrites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3/5 van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de frites om. Leg de broodjes op het ovenrooster. Bak de frites en broodjes nog 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de grillpan en gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje cheddarkaas. Snipper ondertussen de sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalotten toe en bak 3 min. mee.
Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Haal de blaadjes sla los. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de frites en piccalillymayo erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse zoete aardappel ovenfrites
5 el traditionele olijfolie
4 afbakspeltbroodje
4 beefburgers
4 plakjes cheddar
2 sjalotten
250 g kastanjechampignons
4 el piccalilly
3 el mayonaise
½ kropsla
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan