Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites
Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de frites om en leg de broodjes naast de frites. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje kaas.
Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Veeg met keukenpapier de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalot toe en bak 3 min. mee.
Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de frites en de rest van de piccalillymayo.
Hollandse cheeseburger met zoete-aardappelfrites
Hier wil je er toch meteen je tanden in zetten?
hoofdgerecht
null personen
845 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de frites om en leg de broodjes naast de frites. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de laatste minuut op elke burger 1 plakje kaas.
Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Veeg met keukenpapier de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sjalot toe en bak 3 min. mee.
Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes open en bestrijk 1 kant met wat piccalillymayo. Beleg elk broodje met wat sla, een burger, champignons en piccalillymayo. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de frites en de rest van de piccalillymayo.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g zoete-aardappel, pastinaak & gele biet-ovenfriet
4 el (olijf)olie
4 Liefde & Passie speltbroodjes
4 hamburgers
4 plakjes cheddar
2 sjalotten
250 g kastanjechampignons
4 el piccalilly
2 el mayonaise
100 g fijngesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan