Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites
bewaar
bewaar

Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites

De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de zoete aardappelen in de lengte in frites van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster onder in de oven in ca. 25 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites). Bak de laatste 10 min. de broodjes boven in de oven op een rooster af.

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de helft van de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Doe de spinazie in een hoge beker, verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.

Doe ondertussen de rest van de spinazie in een kom. Snijd de radijs in partjes en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ⅓ van de spinaziespread met het citroenrasp, 1 el citroensap (bij 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Meng door de salade.

Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant. Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de spinaziesalade en zoete-aardappelfrites.

serveertipDe salade wordt extra lekker als je er wit en/of zwart sesamzaad over strooit.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites

De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig