Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites
De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in frites van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster onder in de oven in ca. 25 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites). Bak de laatste 10 min. de broodjes boven in de oven op een rooster af.
Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de helft van de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Doe de spinazie in een hoge beker, verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de rest van de spinazie in een kom. Snijd de radijs in partjes en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ⅓ van de spinaziespread met het citroenrasp, 1 el citroensap (bij 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Meng door de salade.
Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant. Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de spinaziesalade en zoete-aardappelfrites.
Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites
De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in frites van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster onder in de oven in ca. 25 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites). Bak de laatste 10 min. de broodjes boven in de oven op een rooster af.
Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de helft van de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Doe de spinazie in een hoge beker, verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.
Doe ondertussen de rest van de spinazie in een kom. Snijd de radijs in partjes en voeg toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ⅓ van de spinaziespread met het citroenrasp, 1 el citroensap (bij 4 personen) en de mayonaise tot een dressing. Meng door de salade.
Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant. Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de spinaziesalade en zoete-aardappelfrites.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
4 boulognebroodjes
300 g verse spinazie
150 g witte kaas 45+
2 el traditionele olijfolie
4 hamburgers
1 bos radijs
1 citroen
2 el mayonaise
2 tomaten
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker