Hartige plaattaart met vijgenspread
bewaar
bewaar

Hartige plaattaart met vijgenspread

Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe. Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.

Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.

combinatietipVoor een volwaardig hoofdgerecht serveer je deze taart met een frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, druiven en witlof.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige plaattaart met vijgenspread

Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig