Hartige plaattaart met vijgenspread
Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe. Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.
Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.
Hartige plaattaart met vijgenspread
Zoete vijgenspread doet het ook heel goed met brie en walnoten op een hartige taart.
bijgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Pel de sjalotten en snijd in 2 partjes per persoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de walnoten grof en snijd de brie in dunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 min. op hoog vuur. Voeg de vijgenspread en de helft van de tijm toe. Roer goed door en laat op laag vuur in 3 min. warm worden.
Bedek het bladerdeeg met de plakjes brie en verdeel de sjalot erover. Bak de plaattaart in ca. 20 min gaar in het midden van de oven. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de walnoten en de rest van de tijm.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g rollen vers bladerdeeg
10 sjalotten
5 verse tijm
50 g ongebrande walnoten
200 g roombrie
2 el (arachide)olie
142 g vijgenspread