Bietenquiche met witte kaas en walnoten
De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes van een ½ cm. Meng de kaas en ui met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de kookroom en de tijm.
Schep de bietjes in de vorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de quiche.
Bietenquiche met witte kaas en walnoten
Instructievideo - 00:38 min.
Bietenquiche met witte kaas en walnoten
De wat zoete smaak van bietjes doet het fantastisch bij de witte kaas en walnoten in deze quiche.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
20 min. bereiden
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele vorm met het bladerdeeg. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes van een ½ cm. Meng de kaas en ui met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de eieren met de kookroom en de tijm.
Schep de bietjes in de vorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de quiche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
800 g geraspte bietjes
200 g rode uien
200 g witte kaas
5 middelgrote eieren
6 takjes verse tijm
125 ml kookroom light
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier