Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing
Zuurkool 'anders'.
Aan de slag
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.
Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing
Zuurkool 'anders'.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g witte bonen in pot
500 g verse zuurkool
50 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
2 sjalotten
½ el traditionele olijfolie
240 g Lincolnshire-braadworsten
2 tl mierikswortel in pot
85 g Griekse yoghurt
40 g rucola