Lincolnshire hotdog met appel-zuurkoolsalade
Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak de baguettes in het midden van de oven in ca. 12 min. af.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met ¼ van de olie en gril ze in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Meng de zuurkool in een ruime kom met de appel, spitskool, ⅔ van de rucola en de dragon met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de baguettes overlangs net niet helemaal doormidden en besmeer de twee helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel de rest van de rucola erover. Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg op de rucola. Bestrooi met de gebakken uitjes. Snijd de baguettes schuin in de breedte doormidden. Verdeel de hotdogs over de borden en schep de salade ernaast. Snijd de selderij fijn en strooi over de salade.
Lincolnshire hotdog met appel-zuurkoolsalade
Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak de baguettes in het midden van de oven in ca. 12 min. af.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met ¼ van de olie en gril ze in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Meng de zuurkool in een ruime kom met de appel, spitskool, ⅔ van de rucola en de dragon met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de baguettes overlangs net niet helemaal doormidden en besmeer de twee helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel de rest van de rucola erover. Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg op de rucola. Bestrooi met de gebakken uitjes. Snijd de baguettes schuin in de breedte doormidden. Verdeel de hotdogs over de borden en schep de salade ernaast. Snijd de selderij fijn en strooi over de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbakbaguettes
4 Lincolnshire-braadworsten
4 el traditionele olijfolie
1 jazz-appel
250 g wijnzuurkool
300 g gesneden spitskool
75 g rucola
3 tl gedroogde dragon
1 el azijn
3 el mayonaise
1 el mierikswortel in pot
4 el gebakken uitjes
20 g verse selderij
Dit heb je nodig
grillpan