Cheesecake in a bowl
Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!
Aan de slag
Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls. Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.
Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is. Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin.
Cheesecake in a bowl
Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!
nagerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls. Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.
Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is. Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kandijkoeken
50 g gesmolten boter
1 citroen
8 g vanillesuiker
200 g verse roomkaas
50 ml verse slagroom
3 middelgrote eieren
50 g kristalsuiker
8 el lemon curd
Dit heb je nodig
deegroller
glazen bowls
crème brûlée-brander