Vegetarische bloemkoolschnitzel
bewaar
bewaar

Vegetarische bloemkoolschnitzel

Burger-time wordt vega-time met deze burgers van bloemkool.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd voorzichtig van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 1 plak per persoon van 2 cm dik. Breng het water met het zout aan de kook en kook de bloemkoolplakken 3 min. Schep de plakken uit de pan, spoel onder koud water en dep goed droog. Meng op een plat bord de bloem met peper en eventueel zout. Klop in een diep bord de eieren met een vork los. Doe de paneermeel in een derde bord.

Haal de bloemkoolplakken één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 2 bloemkoolschnitzels in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege. Neem de bloemkoolplakken uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Bak zo ook de andere bloemkoolplakken en verdeel over de borden.

algemeenMaak van de overige bloemkool puree of maal fijn tot couscous.
combinatietipLekker met aardappelpuree, boontjes en botersla.
combinatietipLekker met peterselie en citroenpartjes. Garneer de bloemkoolschnitzels hiermee.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische bloemkoolschnitzel

Burger-time wordt vega-time met deze burgers van bloemkool.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig