Spruiten met spek en amandelen
Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.
Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.
Spruiten met spek en amandelen
Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit.
bijgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.
Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g magere gerookte spekreepjes
1 ui
400 g spruiten
50 g ongezouten roomboter
250 ml slagroom
100 g ongezouten geroosterde amandelen