Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes

Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes.

30 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in drieën. Doe de appelparten, rodekool, speculaaskruiden, suiker, azijn, water, 1/3 van de boter en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Verhit de helft van de rest van de boter in een koekenpan en bak de sjalot en rundergehaktballetjes met peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, melk en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Garneer de puree met de tuinkers.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes

Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig