Spaghetti avocado-carbonara
Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!
Spaghetti avocado-carbonara
Instructievideo - 01:51 min.
Spaghetti avocado-carbonara
Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!
bewaartip:
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenspaghetti
2 tenen knoflook
125 g magere spekreepjes
75 g Parmigiano Reggiano
2 avocado's