Rijkgevulde couscous salade met ricotta
Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.
Aan de slag
Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor. Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Rijkgevulde couscous salade met ricotta
Geen vlees in deze salade, maar genoeg andere dingen die 'm rijkgevuld maken.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor. Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g couscous
1 el hot currypoeder
300 ml water
1 groene paprika
75 g gedroogde abrikozen zonder pit
20 g verse selderij
250 g ricotta
95 g gepelde pistachenoten
300 g verse spinazie
200 g diepvries tuinerwten
6 el olijfolie frisse citroen